Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Закінчено будівництво Богодухівського комплексу утилізації твердих побутових відходів

Закінчено будівництво Богодухівського комплексу утилізації твердих побутових відходів

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Полігон збудований завдяки зусиллям голови Харківської обласної адміністрації Ігоря Райніна, який домігся фінансування робіт з державного природоохоронного фонду.

За словами заступника керівника області, Богодухівський полігон - перший в Україні, на якому застосовано метод біоремідіаціі. Загально-будівельні роботи на комплексі вже завершено, наразі тривають пусконалагоджувальні роботи лінії сортування сміття.

«Полігон у Богодухівському районі - це сучасний комплекс, до технологічного процесу якого входить обробка органічних залишків після сортування бактеріями за методом біоремідіаціі, що значно зменшує їх обсяг, - зазначає Євгеній Шахненко. - Котловани захоронення органічних залишків забезпечено надійними гідроізоляційними дренажними системами і ефективною фільтрацією, що забезпечує абсолютно нешкідливий для навколишнього середовища технологічний процес».

Комплекс розрахований приймати 50 тис. куб.м відходів на рік, котловани захоронення - на 70 років.

«Згідно з комплексною програмою Харківської області з утилізації ТПВ такі міжрайонні комплекси повинні бути спроектовані і побудовані в 10 місцях Харківської області, що повністю забезпечить потреби утилізації ТПВ, - розповів Євгеній Шахненко. - У цьому році планується збудувати комплекс з утилізації твердих побутових відходів біля міста Люботин. Закінчено проектування в Ізюмському районі, проектується у Вовчанському, Первомайському, Красноградському, Лозівському районах».