Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські борці успішно стартували на чемпіонаті Європи

Харківські борці успішно стартували на чемпіонаті Європи

8 березня в Латвії розпочалися змагання дорослого чемпіонату Європи з вільної, жіночої та греко-римської боротьби.

В чемпіонаті беруть участь найсильніші спортсмени з усіх куточків Європи. В складі збірної України за медалі змагатимуться п’ять представників харківської школи боротьби. Двоє з них – Ібрагим Алдатов та Юлія Ткач -  вже стали призерами чемпіонату, завоювавши «бронзу» та «срібло».

В жіночій боротьбі у вазі до 63кг Юлія Ткач в першій сутичці перемогла литовську борчиню Індре Бубеліт, потім здолала росіянку Інну Тражукову та вийшла у фінал. В схватці за «золото» суперницею українки стала спортсменка з Латвії Анастасія Григор'єва. На жаль, здолати триразову чемпіонку Європи Юлії не вдалося та, таким чином, вона стала срібною призеркою чемпіонату.

В свою чергу, в ваговій категорії до 86кг серед чоловіків Ібрагим Алдатов на старті здолав суперника з Греції Тімофея Хінідіса, потім була перемога над Селімом Ясаром з Туреччини, але у півфіналі Алдатов програв майбутньому чемпіону – росіянину Шамілю Кудімагометовому.

В поєдинку за «бронзу» харківський борець вільного стилю переміг Шаміра Атяна з Вірменії.

Попереду -  ще виступи харків’ян Гії Чихладзе (вагова категорія до 74 кг) та Алена Засєєва (вагова категорія до 125 кг) - в вільній боротьбі, а також Дімітрія Тімченка (вагова категорія до 98 кг) – в греко-римській боротьбі. Завершиться чемпіонат Європи 13 березня.