Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХНУ ім. Каразіна відкриється виставка «Світ університетських речей»

В ХНУ ім. Каразіна відкриється виставка «Світ університетських речей»

В експозиції - канцелярські приналежності, меблі, технічні прибори, що використовувалися в університеті від початку його існування до кінця ХХ ст.

Серед експонатів виставки – друкарські машинки, арифмометри, фотоапарати, телефонна апаратура, радіоприймачі та магнітофони різних періодів. Також представлені зоологічні препарати з колекції кафедри зоології та екології тварин, колекція зображень для «Чарівного ліхтаря» (апарату для проекції зображень) факультету геології, географії, рекреації та туризму, речі, що використовувалася видатними вченими Харківського університету.

На виставці представлені фотографії та фрагменти спогадів, що відображають трансформацію ролі університетських речей у науковому та навчальному процесі, дають змогу зрозуміти взаємодію «світу університетських речей» та «світу людини» в її динаміці.

Виставка відкриється 10 березня о 13:30 в Музеї історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (м. Свободи, 4, 2й поверх) та працюватиме до 31 квітня 2016 р.