Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки здобули олімпійську ліцензію

Харківські синхроністки здобули олімпійську ліцензію

Збірна України з синхронного плавання показала найкращий результат та в змаганнях груп виграла кваліфікаційний турнір, який з 3 по 6 березня відбувся в Ріо-де-Жанейро.

Тріумфально завершила свій виступ збірна України, яка складається виключено з харківських майстринь синхронного плавання. З результатом 186,7855 бала за підсумками двох програм вони випередили усіх конкуренток та стали переможницями кваліфікаційного турніру, а також володарками олімпійської ліцензії.

В технічній програмі Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Дарина Юшко, Ксенія Сидоренко, Катерина Садурська, Олександра Сабада, Анастасія Савчук та Олена Гречіхіна отримали від суддів 92,2855 бала, випередивши основних конкуренток - синхроністок з Японії - на 0,1858 бала.

Незважаючи на те, що у довільній програмі японкам вдалося набрати на 0.1333 бала більше, ніж українкам (94.6333 проти 94.5000 бала), в загальному заліку наздогнати українок не змогли та посіли друге місце.

Бронзовими призерками змагань та володарками ще однієї ліцензії стали італійки, на рахунку яких було 181.7487 бала.

Таким чином, на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в синхронному плаванні Україна вперше в історії буде представлена в змаганнях груп. Також, нагадаємо, що за олімпійські медалі буде змагатися і харківський дует - Анна Волошина та Лоліта Ананасова, які здобули олімпійську путівку в минулому році.