Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В управлінні Держпраці наполягають на відміні мораторію на перевірки

В управлінні Держпраці наполягають на відміні мораторію на перевірки

Виконання трудового законодавства на підприємствах Харківщини обговорили під час колегії обласного управління Держпраці 4 березня.

У засіданні взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації  Михайло Черняк.

Він відзначив плідну співпрацю ГУ Держпраці у Харківській області з громадськістю, структурними підрозділами обласної державної адміністрації, а також із представниками роботодавців та профспілок Харківщини у вирішенні соціально значимих питань.

Одним із ключових питань засідання стало можливе продовження до 30 червня 2016 року мораторію на перевірки підприємств управлінням Держпраці.

«Наслідками такого мораторію є масове порушення роботодавцями трудових прав працівників у сферах зайнятості, оплати та охорони праці, що призводить до соціальної напруги, росту аварій та нещасних випадків на виробництві, - зазначили фахівці Держпраці. - Тому громадська рада при Головному управлінні Держпраці України запропонувала направити листа до Голови Верховної Ради України та  керівників депутатських фракцій з проханням не продовжувати мораторій».

Також під час засідання були озвучені головні цілі та завдання, які стоять перед управлінням.

«Найбільші проблеми сьогодні – невиплата заробітної платні та нелегальне працевлаштування. На сьогодні, завдяки інспекційній діяльності працівників ГУ Держпраці у Харківській області, 10 тисячам працівників повернуто близько 22 млн грн», - наголосила начальник Головного управління Держпраці у Харківській області Олена Назаренко.