Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся концерт фолк-групи з Бостону

У Харкові відбувся концерт фолк-групи з Бостону

Завдяки Посольству США в Україні та підтримці Харківської обласної державної адміністрації молодь мала змогу послухати пост-фолк з Бостону й ознайомитися з тим, як працює промоушен американської музичної культури за кордоном.

У вільному просторі «Фабрика» перший в Україні концерт зіграла американська група Laura Cortese&The Dance Cards. Співачки підкорили молодь не тільки своїм талантом, але й невимушеною манерою спілкування та, навіть, знанням декількох речень українською мовою.

«Символічно,  що під час офіційного візиту делегації області до Сполучених Штатів Америки на Харківщині американська та українська молодь мали змогу спілкуватися мовою, що зрозуміла усім – мовою мистецтва,  - зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. - Саме під час таких заходів культурної дипломатії відбувається справжня інтеграція України до світової спільноти. Тому обласна державна адміністрація і надалі буде сприяти проведенню таких заходів».

Довідка. Laura Cortese&The Dance Cards - один з 10 музичних колективів, які у цьому році представлятимуть американську музику в інших країнах у рамках програми American Music Abroad, в якій беруть участь музиканти, що працюють в різноманітних, але «типово американських» жанрах: блюграс, кантрі, джаз тощо.