Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі проблемні питання ЖКГ повинні бути оформлені в проектні рішення. Євгеній Шахненко

Всі проблемні питання ЖКГ повинні бути оформлені в проектні рішення. Євгеній Шахненко

У місті Куп'янськ відбулася виїзна нарада під керівництвом заступника голови ХОДА.

Євгеній Шахненко обговорив з керівництвом міста актуальні питання житлово-комунального господарства. На засіданні підбили підсумки опалювального сезону, проаналізували суми розрахунків споживачів за енергоносії, обговорили питання, що стосуються водо- і теплопостачання, а також дорожнього комплексу.

Заступник керівника обладміністрації зазначив, що в цілому ЖКГ Куп'янська знаходиться в задовільному стані.

«Звичайно, є проблемні моменти, які потрібно вирішувати цілеспрямовано, і в цьому ініціатива цілком повинна належати керівництву міської ради. За підтримки ХОДА, зокрема, Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури, всі проблемні питання повинні бути оформлені в проектні рішення для подальшої їх реалізації», - зазначив Євгеній Шахненко.

Він також звернув увагу міського керівництва на перспективи, які відкриває розширення співпраці щодо поліпшення сфери ЖКГ з міжнародними кредитними організаціями, наприклад, Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Також він підкреслив, що залучити кошти для впровадження енергоефективних технологій в міське господарство можливо завдяки співпраці з ПРООН.

Євгеній Шахненко дав доручення розробити проект з переходу енергоємної котельні, яка опалює Центральну міську лікарню і поліклініку, на альтернативні джерела.

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, поки що мова йде про підготовку проекту для подальшого залучення інвестицій.

За даними Сергія Магдисюка, в цьому році департаментом спільно з міською радою Куп'янська будуть розроблені й інші проекти, зокрема, сучасного сміттєвого полігону, де застосують унікальну технологію сортування та переробки твердих побутових відходів. Крім того, директор Департаменту ЖКГ зазначив, що в поточному році в місті завершать три проекти з реконструкції водопостачання, які фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Також в ході наради обговорили створення ОСББ в Куп'янську.

«У березні ми організуємо і проведемо велику нараду за участю керівників обласної асоціації ОСББ та представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Нам необхідно дати грамотні консультації на місці з усіх питань, які виникають в ході підготовки до реалізації закону «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», - повідомив Сергій Магдисюк.