Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА завершується тестування системи електронного документообігу

У ХОДА завершується тестування системи електронного документообігу

Роботу нової системи презентували 25 лютого.

Система електронного документообігу проходить тестування і налагодження на базі апарату обласної адміністрації. У тому числі - відділу по роботі зі зверненнями громадян. Тепер всі заяви, які подають в обладміністрацію мешканці регіону, надходять виконавцям, які відповідають за вирішення поставлених питань, всього за кілька хвилин. Раніше цей процес займав кілька днів. Нова система відповідає європейським нормам щодо забезпечення безпеки даних завдяки використанню цифрового підпису.

Впровадження електронного документообігу в ХОДА - це перший базовий елемент системи електронного уряду, пояснила заступник голови обладміністрації Юлія Світлична.

«Впровадження електронного уряду - це одна з найважливіших регіональних реформ, яка реалізується в Харківській області за ініціативи голови обласної адміністрації Ігоря Райніна, - підкреслила заступник керівника області. - Нововведення дозволить підвищити ефективність прийняття управлінських рішень, скоротити час на обробку документів, а також впровадити нову систему взаємин між бізнесом, владою та мешканцями регіону. З цією метою ми починаємо перший етап, який працює в апараті обласної державної адміністрації та безпосередньо у відділі по роботі зі зверненнями громадян. Поставлено нове обладнання. Є можливість оцифровувати заяву громадянина і передавати її для обробки тому керівнику, який безпосередньо буде вирішувати це питання. Це в підсумку дозволить мешканцям Харківської області бути впевненими в тому, що їх документи не стануть десь далеко в черзі на обробку або загубляться. Кожен документ буде заноситися до бази, йому буде присвоєно номер. Кожен із співробітників буде розуміти, на якому етапі перебуває та чи інша заява», - пояснила Юлія Світлична.

За її інформацією, найближчим часом до електронного документообігу приєднають всі департаменти ХОДА, райдержадміністрації, а також територіальні органи виконавчої влади.

«Що стосується фінансування, то на розробку цієї програми не було витрачено жодної копійки бюджетних коштів. Іноземні компанії розробили програмне забезпечення нового покоління абсолютно безкоштовно. Обладнання також було надано безкоштовно компанією Konica Minolta», - зазначила Юлія Світлична.