Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині складуть єдину базу платників екологічного податку

На Харківщині складуть єдину базу платників екологічного податку

Про стан отримання суб'єктами господарювання області дозвільно-погоджувальної документації у сфері екології та природних ресурсів говорили на селекторній нараді 26 лютого.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Він підкреслив, що питання дозвільно-погоджувальної документації у сфері екології знаходиться на постійному контролі керівництва облдержадміністрації. Проте на даний момент у регіоні не існує єдиного списку підприємств, які зобов'язані відповідно до закону оформляти екологічні дозвільні документи.

«Зараз ми спільно з ГУ Державної фіскальної служби в Харківській області створимо базу платників екологічного податку. У реєстрі будуть вказані всі підприємства, які повинні оформити відповідні види дозволів», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Він додав, що на сьогодні в місті Харків з 18 тисяч економічно активних підприємств тільки 1 136 мають дозвільні документи у сфері охорони атмосфери і 283 - на спеціальне водовідведення.

«Коли буде така база, ми разом з екоінспекцією зможемо ефективно працювати з підприємствами у відповідності з нормами закону. Хочу зазначити, що деякі керівники районів вже мають чіткі списки підприємств, які повинні працювати за дозвільними документами, наприклад, Богодухівський та Валківський райони», - повідомив заступник керівника обладміністрації.

Начальник Державної екологічної інспекції в Харківській області Артем Георгіян підкреслив, що в ефективній роботі з оформлення суб'єктами господарювання області дозвільно-погоджувальної документації у сфері екології та природних ресурсів зацікавлені, перш за все, керівники районів.

«20% екологічного збору йде до місцевих бюджетів. Тому місцевій владі неприйнятно випускати з уваги це питання», - підкреслив керівник Держекоінспекції.