Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість комунальних підприємств-боржників із зарплати скоротилася на 62,5%

Кількість комунальних підприємств-боржників із зарплати скоротилася на 62,5%

Такі дані станом на 1 січня 2016 року навели в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

За даними департаменту, наразі заборгованість із заробітної плати залишається на трьох економічно активних підприємствах регіону. Її загальна сума складає 476,7 тис. грн, причому більш ніж 80 % боргу (383 тис. грн) припадає на Чугуєвський район області. Саме тому в цьому районі 25 лютого провели виїзне засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

У ході засідання керівники підприємств-боржників: КП «Есхарівське ЖКЕУ-2011» та Кочетоцьке виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства, а також керівники відповідних органів місцевої влади, інформували про причини існування боргів та перспективи їх погашення.

Також на засіданні комісії проаналізовано причини довготривалої заборгованості, що існує на ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» та казенному підприємстві «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод».

«За підсумками засідання визначено першочергові заходи, направлені на ліквідацію боргів, керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати», - повідомили в Департаменті соціального захисту населення.