Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З назви харківського театру приберуть радянські регалії

З назви харківського театру приберуть радянські регалії

Театр ім. Пушкіна «декомунізують», прибравши з офіційної назви згадку про Орден Трудового Червоного Прапора.

Таке рішення було прийнято за результатами громадського обговорення, повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина.

Він зазначив, що основною темою громадських обговорень, що пройшли 24 лютого, стало перейменування Комунального закладу «Ордена Трудового Червоного Прапора Академічний російський драматичний театр ім. О.С. Пушкіна». А саме - йшлося про вилучення з назви установи словосполучення «Ордена Трудового Червоного Прапора». З відповідною ініціативою вийшов Український інститут національної пам’яті. Рішення необхідно було прийняти на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Обговорити питання запросили фахівців Департаменту культури і туризму ХОДА, представників обласних закладів культури, депутатського корпусу облради, голову та секретаря Харківського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України. Також у заході взяли участь представники вищих мистецьких навчальних закладів, громадські організації та ЗМІ.

Директор закладу Сергій Бичко сгодився зі зміною назви та зазначив, що рішення про перейменування не вплине на роботу театру.

«Остаточне рішення щодо перейменування комунального закладу буде виноситися на сесії Харківської обласної ради», - повідомив Олег Яцина.