Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадськість підтримала рішення про ліквідацію ХОКП «Харківкіно»

Громадськість підтримала рішення про ліквідацію ХОКП «Харківкіно»

Про це за результатами громадських обговорень питання повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина.

Громадські обговорення щодо виключення з Переліку закладів культури базової мережі обласного рівня ХОКП «Харківкіно» пройшли 24 лютого за ініціативи Департаменту культури і туризму ХОДА. У заході взяли участь представники департаменту, депутатського корпусу облради, обласних закладів культури, вищих мистецьких навчальних закладів, громадських організацій та ЗМІ.

«Це перший етап на шляху до ліквідації цього підприємства. По суті воно існує тільки на папері, оскільки вже не виконує своїх функцій – не займається прокатом фільмів. У них навіть не має власного приміщення», - пояснив Олег Яцина.

Далі, за його словами, облдержадміністрація підготовить відповідне клопотання для погодження з Міністерством культури України. Також питання виключення з Переліку закладів культури базової мережі обласного рівня цього підприємства буде розглянуто на сесії обласної ради.

Громадськість підтримала ініціативу департаменту, висловилась за доцільність ліквідації підприємства й представник ХОКП «Харківкіно» Тетяна Григоренко.

Під час обговорення громадськість поставила питання щодо збереження архівних документів підприємства та наявного фільмофонду. На думку Олега Яцини, це майно доцільно буде передати на баланс кінотеатра «Боммер».