Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 600 тисяч мешканців області працюють за колективними договорами

Більше 600 тисяч мешканців області працюють за колективними договорами

Про це йшлося під час семінару, присвяченому двомісячнику з укладання колективних договорів, який проходить в області протягом лютого-березня.

В семінарі, організованому Департаментом соцзахисту населення ХОДА та Об’єднанням профспілок області, взяли участь представники підприємств та установ Харківщини. З ними провели роз’яснювальну роботу щодо необхідності укладання колективних договорів.

Також під час семінару було підбито підсумки інформаційно-роз’яснювальної роботи з роботодавцями у 2015 році.

За інформацією заступника директора Департаменту соцзахиту Тетяни Печури, торік було проведено більш ніж 200 круглих столів, 900 семінарів та нарад, забезпечено конструктивну співпрацю з бізнес-структурами та профспілками області. В результаті на Харківщині на 17,6% зросла середньомісячна заробітна плата - її розмір досяг 3697 грн. Було ліквідовано борги з виплати заробітної плати на 49 підприємствах, на 18 підприємствах заборгованість скорочено. На 12 % (понад 10 тисяч осіб) зменшено кількість працівників, які отримували заробітну плату у розмірі, меншому за мінімальну. Також протягом року було створено понад 25 тисяч нових робочих місць, атестовано за умовами праці понад 3800 робочих місць.

«За даними моніторингу станом на 1 січня 2016 року в області укладено 15,6 тис. колективних договорів, якими охоплено майже 613 тис. працівників», - зазначила Тетяна Печура.