Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прийом до Михайла Черняка звернулася ініціативна група ліквідаторів аварії на ЧАЕС

На прийом до Михайла Черняка звернулася ініціативна група ліквідаторів аварії на ЧАЕС

24 лютого заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

До Михайла Черняка звернулася ініціативна група із захисту конституційних прав чорнобильців на чолі з Володимиром Білоєнком. Представники громадськості підняли нагальні питання, з якими стикаються ліквідатори, зокрема, мова йшла про порушення прав на належне пенсійне забезпечення чорнобильців та членів їх сімей.

Для вирішення всіх актуальних питань Володимир Білоєнко попросив провести зустріч з головою ХОДА Ігорем Райніним і запропонував створити групу харківських ліквідаторів, які зможуть вийти для вирішення системних питань на рівень Кабінету Міністрів України та комітетів Верховної Ради. Михайло Черняк підтримав цю ініціативу.

Також заступник голови обладміністрації ще раз обговорив з ініціативною групою проект плану проведення в Харківській області заходів, присвячених 30-річчю від дня аварії на ЧАЕС. Зокрема, мова йшла про науково-практичні конференції в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого. Президент «Українського історичного товариства «Чорнобиль-ноосфера» Юрій Ворошилов розповів про ту роботу, яку вони провели спільно з департаментами ХОДА з пошуку приміщення для музею, присвяченого Чорнобильській катастрофі та її ліквідаторам, а також організації тематичної фотовиставки.

Також на прийом Михайла Черняка зверталися з проханнями про надання матеріальної допомоги. Так, харків'янка попросила допомогу у наданні коштів, необхідних для проходження післяопераційного реабілітаційного курсу. Реабілітації потребує і мешканець смт Краснокутськ, інвалід II групи. Чоловік розповів, що після ДТП переніс множинні операції і зараз у нього немає грошей для лікування.

Михайло Черняк пообіцяв допомогти в рамках своєї компетенції, а також посприяти інваліду в отриманні путівки в санаторно-курортний заклад для проходження курсу реабілітації.

Матеріальну допомогу на лікування доньки отримає ще одна харків'янка. Сама також потребує операції з протезування тазостегнового суглоба. Директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан повідомив жінці про відповідну державну програму, за якою їй повинна надаватися безкоштовна медична допомога.

«Ви напишіть заяву на протезування, вас запросять на окрему консультацію - внесуть до реєстру. Єдине, потрібно буде деякий час почекати, поки Міністерство охорони здоров'я України проведе необхідні тендерні процедури із закупівлі протезів», - пояснив Олександр Галацан.

Рішення проблем, з якими громадяни звернулися в ході прийому, Михайло Черняк взяв під особистий контроль. В ході прийому мешканці Харківської області, в разі потреби, змогли отримати консультації керівників профільних департаментів ХОДА та фахівців обласного управління Пенсійного фонду.

Більше фото