Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент соцзахисту населення ХОДА визначив напрямки роботи на 2016 рік

Департамент соцзахисту населення ХОДА визначив напрямки роботи на 2016 рік

Ключові питання соціального захисту населення області обговорили під час засідання колегії департаменту.

У заході взяли участь представники депутатського корпусу Харківської обласної ради, громадськості, керівники установ та закладів регіону. Як повідомив директор департаменту Юрій Шпарага, значну увагу спеціалісти приділили обговоренню механізму, який буде використаний при тимчасовому припиненні виплат переселенцям. Окрім того, було обговорено питання поселення осіб похилого віку в інтернатні установи.

«Треба відмітити, що в інтернатні установи можуть бути поселені тільки люди похилого віку, громадяни України, які не мають дітей. На колегії виносилися рішення по мешканцях області, які мають дітей працездатного віку, але з різних причин ці діти не можуть доглядати за своїми батьками», - зазначив Юрій Шпарага.

За його інформацією, на колегії також було розглянуто низку пропозицій від Міністерства соціальної політики України.

«Деякі управління відмітили, яким чином покращити роботу. Піднімалися питання оплати праці працівникам соціальної сфери, були напрацьовані інші підходи до вирішення різних питань в умовах децентралізації», - зазначив директор департаменту.

Перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Бабенко у своїй доповіді представила аналіз кадрового забезпечення місцевих управлінь соціального захисту, впровадження реформ у соціальній сфері, зокрема, долучення населення до програми житлових субсидій, реалізацію права людей на пільги, призначення соціальної допомоги тощо.

Також на колегії розглянули результати проведення громадської експертизи діяльності Харківської обласної державної адміністрації щодо забезпечення дотримання стандартів надання адміністративних та соціальних послуг особам з інвалідністю внаслідок психічних розладів і розумової відсталості та їх законним представникам, що була проведена Всеукраїнською громадською організацією «Коаліція прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю».