Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначені переможці конкурсу фото- та відеоробіт «Філософія серця»

Визначені переможці конкурсу фото- та відеоробіт «Філософія серця»

У врученні призів авторам кращих робіт про волонтерський рух Харківщини взяла участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська.

На конкурс «Філософія серця», організований за підтримки обласної державної адміністрації, професіонали і аматори надіслали понад 100 фотографій і близько 30 відеосюжетів про діяльність волонтерів. Серед них визначили трьох переможців в номінаціях «Фото» для професіоналів і для аматорів і в номінації «Відеосюжет».

«Спочатку ми розраховували, що кількість переможців буде більшою, але, на жаль, не всі надіслані матеріали відповідали правилам конкурсу, згідно з якими роботи повинні відображати волонтерську діяльність, не пов'язану з військовими, - пояснила Вікторія Аннопольська. - Ми чекали на фотографії та сюжети про допомогу переселенцям, дітям, про інші сфери діяльності волонтерів. Таких робіт було недостатньо, тому організатори конкурсу прийняли рішення нагородити тільки три роботи».

Приз за краще професійне фото - iPhone 6 - отримав фотограф Сергій Козлов, автор роботи «Волонтери годують переселенців». Приз за кращу аматорську фотографію - фотоапарат Olympus - отримала Кіра Джафарова з фото «Стакан води». Головний приз - MacBookPro - вручили Дмитру Коновалову, автору документального сюжету «Станція Харків».

За словами директора Департаменту масових комунікацій, роботи про волонтерську діяльність, пов'язану з військовими діями, будуть представлені на спеціально організованій виставці.

«Ми розуміємо, що для прифронтового Харкова військова тема дуже близька і актуальна. Тим більше, що важко розповідати про допомогу переселенцям, не зв'язуючи це з військовими діями. Нам надіслали дуже багато фотографій і відеоробіт прекрасної якості, які не підійшли саме за цим критерієм. Я впевнена, що харків'яни повинні їх побачити, тому зараз ми працюємо над тим, щоб організувати виставку цих робіт», - розповіла Вікторія Аннопольська.

Вона також зазначила, що в майбутньому організатори постараються розширити тематичні рамки конкурсу.

«Ми плануємо продовжувати цей конкурс і збираємося розширити його тематику, зробити його більш масштабним. Для цього будемо залучати спонсорів, - повідомила директор департаменту. - Ми хочемо дати стимул харківським документалістам. Адже роботи про події, що відбуваються сьогодні в нашій країні, в нашому регіоні, - це документальна інформація. Вона цінна не тільки сьогодні - в майбутньому ці роботи розкажуть про те, що ми переживаємо зараз».

«Серце журі значно ширше, ніж рамки цього конкурсу, - підкреслила голова журі, керівник Харківського відділення Національної Спілки кінематографістів України Зоя Алфьорова. - Ми хочемо висловити всім учасникам конкурсу і їх героям глибоку повагу за допомогу нашій країні. Сподіваємося, що рамки конкурсу будуть розширені, і всі автори оцінені належним чином».

Організатори планують розширити не лише тематичні, а й технічні рамки конкурсу, наприклад, включити до переліку номінацій серію фотографій.

Переможці першого конкурсу «Філософія серця» відзначили, що він дуже актуальний для Харкова і дає шанс фотографам і документалістам проявити себе.

«Для документалістів це прекрасний конкурс. Упевнений, що його проведення в Харкові активізує роботу над створенням документального кіно. Події, які відбуваються в країні і в місті, дають достатньо матеріалів для цього», - сказав автор сюжету «Станція Харків» Дмитро Коновалов.

Більше фото