Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові з'явиться меморіальний комплекс учасникам АТО

У Харкові з'явиться меморіальний комплекс учасникам АТО

Про це повідомив голова ХОДА Ігор Райнін під час зустрічі з представниками Спілки ветеранів антитерористичної операції 18 лютого.

Під час зустрічі, ініційованої Ігорем Райніним, обговорили найбільш важливі питання учасників антитерористичної операції, в рішенні яких потрібна підтримка керівника області.

Зокрема, ветерани підняли питання проектування і будівництва меморіального комплексу учасникам АТО. На думку ветеранів, його слід побудувати навпроти Академії Національної Гвардії на площі Повстання.

Ігор Райнін підкреслив, що повністю згоден з необхідністю створення комплексу і вже звернувся з відповідною ініціативою до керівництва міста.

«Комплекс потрібно побудувати в Харкові, і для цього потрібно отримати згоду міської ради. Це я беру на себе. Я вже обговорював це питання з міським головою і отримав від нього принципову згоду», - повідомив Ігор Райнін.

При цьому він зазначив, що можуть виникнути проблеми з місцем, обраним ветеранами, оскільки під площею Повстання розташована станція метрополітену.

«Необхідно вивчити технічні та інженерні питання, пов'язані з будівництвом. Якщо на площі Повстання це неможливо, ми обов'язково знайдемо гідне місце в Харкові», - пообіцяв Ігор Райнін.

Також під час зустрічі учасники АТО підняли питання патріотичного виховання молоді. Вони розповіли про свою ініціативу створення Центру військово-патріотичного виховання для школярів і студентів. Інструкторами в цьому центрі стануть учасники військових дій на Донбасі. Ветерани попросили керівника ХОДА розглянути можливість створення цього центру на базі колишнього полігону МНС в селі Подвірки.

Ігор Райнін пообіцяв сприяти у вирішенні цього питання. На його думку, такий центр слід створити як комунальне підприємство обласної ради - тоді він зможе отримувати фінансування в рамках обласної Програми патріотичного виховання.

«Ми розберемося, в чиїй власності знаходиться полігон, і чи можливо використовувати його як базу. Але такий центр потрібен однозначно, - підкреслив керівник облдержадміністрації. - Що стосується патріотичного виховання молоді в цілому, то в області ми працюємо в цьому напрямку. Наприклад, в Чугуївському ліцеї ми перепрофілювали старші класи, зробивши ухил на національно-патріотичне виховання. Але це повинні бути не точкові заходи, а системний підхід. Щоб ця робота була повноцінною, необхідна програма міністерства - і ми будемо ініціювати створення такої програми».

Більше фото