Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні

Ігор Райнін зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні

В зустрічі, яка відбулася в обласній адмінінстрації 17 лютого, також взяли участь представники громадськості.

Під час заходу Ігор Райнін зазначив, що зміни в країні, за які боролися учасники Революції Гідності, відбуваються не так швидко, як хотілося б.

«Для цього є об'єктивні причини - російська військова агресія. Є й суб'єктивні причини, серед них - популізм політиків, які думають тільки про те, як виглядають в очах виборців, а не про те, як працювати, - сказав керівник області. - Популізм - це політичне шахрайство, вбивче для держави. Сьогодні такий час, коли думати потрібно виключно про країну, а не про якісь особистісні чи політичні амбіції».

Ігор Райнін зазначив, що, незважаючи на існуючі труднощі, Президент Петро Порошенко рішуче налаштований втілити в життя ті перетворення, за які боролися і гинули Герої Небесної Cотні. Він також запевнив, що відповідна робота буде вестися і на регіональному рівні.

Голова ХОДА зупинився на питаннях увічнення пам'яті загиблих героїв.

«У Харкові вже є площа Героїв Небесної Сотні. І ми обов'язково вирішимо питання встановлення пам'ятника на цій площі. Яким буде цей пам'ятник, вирішить громадськість. Що стосується перейменування вулиць міста - ми в діалозі з міським керівництвом з цього питання. Всі необхідні документи ми вже направили до міської ради», - розповів керівник області.

Також в ході зустрічі обговорили питання патріотичного виховання молоді.

«Поступово ми міняємо ситуацію в школах області, в районах це відбувається в достатньому темпі. Але це повинна бути системна робота, а не окремі заходи в різних школах. Така програма конкретних дій повинна бути розроблена на рівні міністерства. Ми будемо це ініціювати і готові стати пілотним регіоном для її реалізації», - зазначив Ігор Райнін.

Крім того, під час зустрічі обговорили низку побутових питань родин загиблих. Зокрема, голова облдержадміністрації пообіцяв допомогти у вирішенні житлових проблем родичам Героїв України. Він також підкреслив, що з усіх питань сім'ї Героїв Небесної Сотні можуть звертатися до директора Департаменту соцзахисту населення ХОДА Юрія Шпараги - і адміністрація надасть всю можливу допомогу.

Ігор Райнін повідомив, що 19-20 лютого родичі Героїв Небесної Сотні братимуть участь в пам'ятних заходах у Києві, де зустрінуться з Президентом.

Голова Харківської облдержадміністрації також візьме участь у заходах до Дня Героїв Небесної Сотні, що пройдуть у столиці.

Більше фото