Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігоря Райніна запросили прочитати лекцію в Колумбійському університеті

Ігоря Райніна запросили прочитати лекцію в Колумбійському університеті

Про це заступник голови ХОДА Юлія Світлична повідомила під час засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації Харківської області та Координаційної ради Університетського консорціуму.

Юлія Світлична зазначила, що Харківська область цікавить міжнародну спільноту, оскільки є форпостом не тільки України, але і Європи. США високо оцінюють реформи в регіоні та рух у демократичному напрямку. Саме тому голову обладміністрації запросили виступити в Колумбійському університеті.

«Я сподіваюся, що у Ігоря Райніна буде можливість прочитати лекцію в стінах одного з найпрестижніших вишів США. Лекція відбудеться в перших числах березня, - зазначила Юлія Світлична. - Можлива тема лекції - суспільно-політична та економічна ситуація на території Харківської області».

Заступник керівника ХОДА також зазначила, що Харківська область по-новому підійшла до міжнародної співпраці, й для вищих навчальних закладів регіону відкрилися нові перспективи та можливості.

«Є підтримка іноземних партнерів. Гріх не скористатися тими можливостями, які відкриваються. Для нас можливостей більше, ніж для інших областей України, оскільки ми показали свій результат і прагнення. Нам повірили, і ми користуємося підтримкою, яку було складно завоювати, - підкреслила Юлія Світлична, звертаючись до керівників харківських ВНЗ. - Сфера освіти дуже перспективна, давайте дамо їй новий виток, міжнародний вектор. До цього я вас закликаю».

На Раді ректорів обговорили проблемні питання у сфері освіти та науки. Також на заході з лекцією про загальні світові тенденції у сфері вищої освіти виступив віце-президент Інституту Пратта (США), міжнародний експерт з питань вищої освіти Володимир Бріллер.

Крім того, керівники вишів обговорили перспективні плани співпраці в рамках створеного Університетського консорціуму, підбили підсумки тих заходів, які вже були проведені. За словами голови Ради ректорів Харківської області, ректора ХНУ ім. В.Н. Каразіна Віля Бакірова, всього в рамках консорціуму вдалося реалізувати 13 проектів.

«Я хотів би подякувати главі області Ігорю Райніну за те, що він подарував ідею створення Університетського консорціуму, і ми її спробували реалізувати. З'ясувалося, що це - конструктивна ідея, яка дозволяє нам об'єднувати наші зусилля і ресурси в багатьох напрямках», - сказав Віль Бакіров.

Юлія Світлична зазначила, що обласна адміністрація готова підтримувати проекти вишів у різних сферах.

«Ми готові задіяти вам на допомогу всі законні механізми в рамках своїх повноважень. Від вас чекаємо руху назустріч та ініціатив», - зазначила Юлія Світлична.