Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів, загиблих у військових конфліктах

У Харкові вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів, загиблих у військових конфліктах

У церемонії покладання квітів до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам взяли участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк і перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Звертаючись до воїнів-інтернаціоналістів, які зібралися вшанувати пам'ять бойових товаришів, Михайло Черняк відзначив внесок афганців в сьогоднішню боротьбу за цілісність і суверенітет України.

«Воїни-інтернаціоналісти - люди з високим ступенем відповідальності, люди честі й обов'язку. Маючи досвід і знання, багато ваших побратимів сьогодні захищають нашу країну, серед них, на жаль, вже є загиблі. Тому в цей день, коли ми відзначаємо 27-у річницю закінчення афганської війни, я хочу побажати всім, щоб наша війна також закінчилася якомога швидше», - сказав заступник керівника області.

Заступник голови обласної ради, голова Харківської міської Спілки ветеранів Афганістану Віктор Коваленко також побажав усім мирного неба.

«Заходячи до Афганістану, ми не розуміли, куди йшли і навіщо. Але сьогодні ми не будемо копатися в історії. Беручи участь в бойових діях в Афганістані, ми виконували свій військовий обов'язок - і виконали його з честю, - підкреслив Віктор Коваленко. - Коли 27 років тому ми виходили з Афганістану, ми знали, що наші матері не будуть отримувати цинкові труни. І хлопцям, які сьогодні несуть службу, я хочу побажати, щоб вони мали нагороди виключно мирного часу, щоб їх матері пишалися тим, що їх сини захищають свою Батьківщину».