Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські борці перемогли на міжнародному турнірі

Харківські борці перемогли на міжнародному турнірі

13 та 14 лютого в Києві відбувся ХХ Міжнародний турнір з вільної та греко-римської боротьби, присвячений видатним борцям та тренерам.

Після дворічної перерви до України знову повернувся один з найпотужніших міжнародних турнірів та відтепер увібрав до себе усі три види – вільну, жіночу та греко-римську боротьбу.

За медалями до столиці з’їхалися найсильніші борці з 22 країн світу, та в непримиримій боротьбі харківським спортсменам вдалося здобути 4 золоті та 1 бронзову нагороду.

На рахунку борців вільного стилю було три медалі. «Золото» в категорії до 125кг здобув Ален Засєєв, який у фіналі переміг суперника з США Конора Медбері.

В ваговій категорії до 86кг «золото» здобув Ібрагім Алдатов. В фіналі харківський борець здолав Любомира Сагалюка з Івано-Франківської області.

Ще один харківський борець - Гія Чихладзе - здобув в ваговій категорії до 74 кг бронзову медаль. В півфіналі він поступився майбутньому переможцю турніру Ярахмаді Пейману з Ірану, а в схватці за «бронзу» переміг бразильця Педро Роча.

В жіночій боротьбі харківська спортсменка Юлія Ткач здобула «золото». В фіналі вагової категорії до 63кг вона здолала суперницю з Канади Даніель Лаппейдж.

Ще одне «золото» приніс борець греко-римського стилю Дімітрій Тімченко. В фіналі вагової категорії до 98 кг харків’янин переміг Василя Імерлішвілі з Грузії.

Загалом на цьому турнірі українські борці завоювали 50 медалей, з яких 17 золотих, 13 срібних і 20 бронзових.

Цей турнір став одним з етапів підготовки українських борців до ліцензійних турнірів, а також до самих Олімпійських ігор.