Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід ветеранів Афганістану потрібен бійцям, які сьогодні захищають нашу країну. Михайло Черняк

Досвід ветеранів Афганістану потрібен бійцям, які сьогодні захищають нашу країну. Михайло Черняк

12 лютого в Харкові відбувся урочистий концерт, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

В урочистих заходах взяли участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк і перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Вітаючи учасників бойових дій в Афганістані з 27-ю річницею закінчення війни, Михайло Черняк передав їм привітальні слова від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна.

«Ви - приклад для молодого покоління українців, які, як і ви 37 років тому, змушені зіткнутися з війною, - сказав Михайло Черняк. - Сьогодні ваші побратими беруть участь у бойових діях в зоні АТО, подаючи приклад того, як потрібно захищати Батьківщину. І ваш досвід і знання, безумовно, безцінні. Я хочу побажати нам усім, щоб сьогоднішня війна закінчилася, як закінчилася 27 років тому афганська, і забрала якомога менше життів».

Михайло Черняк запевнив, що обласна державна адміністрація продовжить системну роботу, спрямовану на вирішення питань воїнів-інтернаціоналістів.

«Сьогодні опрацьовуються обласні програми на найближчі роки, в них передбачаються і оздоровлення ветеранів бойових дій, і матеріальна допомога, і інші необхідні заходи», - зазначив заступник голови ХОДА.

Заступник голови облради, голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану Віктор Коваленко зазначив, що саме питання оздоровлення найбільш важливі для воїнів-інтернаціоналістів.

«У питаннях надання медичного обслуговування у нас чітко налагоджені взаємини з органами влади та медичними закладами. Наші афганці проходять лікування в госпіталі «Лісова поляна», в обласному госпіталі ветеранів війни, реабілітацію в клінічній психіатричній лікарні, - підкреслив Віктор Коваленко. - Поранення, контузії не проходять безслідно, з їх наслідками ветеранам доводиться боротися все життя».

Заступник голови обласної ради підкресив, що сьогодні сотні харків'ян - ветеранів афганської війни також беруть участь в бойових діях на Донбасі. Троє з них загинули в зоні АТО.