Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканців області просять не купувати свиней у регіонах, де зафіксовано спалахи африканської чуми

Мешканців області просять не купувати свиней у регіонах, де зафіксовано спалахи африканської чуми

Важливість дотримання заходів безпеки на великих підприємствах і в приватних господарствах області підкреслили в ході наради про формування пріоритетних завдань Департаменту АПР ХОДА на 2016 рік.

Заступник голови ХОДА Марк Беккер нагадав усім учасникам наради про те, що в області розроблено комплекс заходів щодо запобігання занесенню вірусу африканської чуми свиней.

«Останню нараду з цього питання ми проводили 21 січня. Усі плани намічено. Я вас дуже прошу приділити підвищену увагу цьому питанню, - звернувся заступник керівника обладміністрації до представників РДА. - Одне з головних питань - чітке дотримання ветеринарно-санітарних вимог утримання свиней. Є дуже жорсткі санітарні вимоги, їх потрібно виконувати. Також багатьом районам усе ще необхідно навести лад в обліку поголів'я, яке знаходиться в приватних домоволодіннях».

Марк Беккер також наголосив на необхідності проведення спільних з правоохоронними органами перевірок стихійних ринків у всіх районах області.

Про ситуацію з поширенням вірусу АЧС в Україні коротко поінформував начальник Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області Геннадій Піщанський.

«З 8 по 12 лютого в Україні зареєстровано 3 випадки АЧС. Два з них – у господарствах Полтавської області, ще один - у Житомирській області, вірус виявлено в дикого кабана», - повідомив Геннадій Піщанський.

Він також попередив про небезпеку придбання свиней у регіонах, де вже зареєстровано випадки африканської чуми.

«Зараз в областях, де вже зареєстрували спалахи АЧС, істотно знизилися ціни на поголів'я свиней. Ми маємо у своєму розпорядженні такі дані, що наше населення збирається робити там закупівлі. Це дуже серйозне питання. І я хочу попередити: краще закуповувати поголів'я в Харківській області, яка поки благополучна з АЧС, але не купувати в Полтавській і Житомирській», - сказав Геннадій Піщанський.