Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житлові субсидії - це не програма для бідних. Заступник міністра соцполітики

Житлові субсидії - це не програма для бідних. Заступник міністра соцполітики

Під час візиту до Харкова Віталій Мущинін розвінчав три найпопулярніших міфи про субсидії.

«До Міністерства соціальної політики надходить багато звернень з приводу того, що нібито людям можуть відмовити в призначенні субсидії за наявності заборгованості за комунальні послуги. Це - міф. Ніяким порядком таке не передбачено. Люди, які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги, можуть оформити житлову субсидію», - підкреслив заступник міністра соціальної політики під час прес-конференції 11 лютого.

Також Віталій Мущинін назвав неправдивою інформацію про те, що після оформлення субсидій господарі квартири не зможуть подарувати її або продати.

«Третій міф - найголовніший. Міф про те, що житлові субсидії - це програма для бідних. Житлові субсидії - це не допомога, ми не даємо гроші громадянам, щоб вони оплачували комунальні послуги. Ми сьогодні даємо громадянам можливість економити свої доходи, тобто платити тільки ту вартість комунальних послуг, яку дозволяє сімейний бюджет. Це європейський підхід», - зазначив заступник міністра соцполітики.

Він уточнив, що в даний момент програмою житлових субсидій в Україні вже охоплено майже 5,6 млн сімей. За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, в Харківській області субсидії вже призначені 359 тисячам громадян.

«І на сьогодні в роботі знаходиться 371 тисяча справ на оформлення субсидій. Люди продовжують оформляти субсидії, бо це стало просто зробити», - підкреслив Юрій Шпарага.