Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні шпажисти Харківщини – призери чемпіонату України

Юні шпажисти Харківщини – призери чемпіонату України

В харківському спорткомплексі «Уніфехт» відбувся чемпіонат України з фехтування на шпагах серед кадетів, на якому господарі змагань здобули 5 нагород.

В чемпіонаті взяли участь 78 юнаків та 57 дівчат з семи областей України, а за його підсумками юні шпажисти Харківської області посіли одне перше, два других та два третіх місця.

Перемогу харків’яни одержали в командних змаганнях серед дівчат. Команда «Харків-1», до складу якої увійшли Діана Бездетко, Ксенія Макарущенко, Анастасія Зеленцова та Аліна Зеленцова, у фіналі з рахунком 45:42 перемогла команду «Київ-1».

В командних змаганнях серед юнаків команда «Харків-1», до складу якої увійшли Максим Карюченко, Дмитро Самойлов, Андрій Опанасенко та Владислав Круглов, посіла третє місце. В бронзовому фіналі вони з рахунком 34:30 перемогли суперників з команди «Київ-2». Перемогу на чемпіонаті одержала команда «Київ-1».

В особистих змаганнях спортсмени Харківської області здобули 2 срібні та 1 бронзову нагороду. В змаганнях серед кадетів Дмитро Самойлов поступився у фіналі 9:15 супернику з Львівської області Віталію Свистілю. Бронзову медаль в цьому виді змагань виборов харків’янин Максим Карюченко.

В змаганнях серед дівчат друге місце завоювала Анастасія Зеленцова. В фіналі харків’янка поступилася 9:15 суперниці з Києва Катерині Чорній.

Цей чемпіонат став вирішальним етапом підготовки збірної України до чемпіонату Європи серед кадетів, який наприкінці цього місяця відбудеться у Франції.