Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські бадмінтоністи завоювали медалі чемпіонату України

Харківські бадмінтоністи завоювали медалі чемпіонату України

В Дніпропетровську відбувся чемпіонат України з бадмінтону, на якому спортсмени Харківської області здобули перемоги в чотирьох з п’яти категорій.

В чемпіонаті взяв участь 101 спортсмен з 8 областей України, а за підсумками змагань харків'яни завоювали 4 золоті, 4 срібні та 3 бронзові медалі.

В чоловічій одиночній категорії за золоту медаль у фіналі боролися два харків'янина - Дмитро Завадський та Артем Почтарьов. В напруженій боротьбі з рахунком 21:19, 20:22, 21:5 за сетами перемога дісталася Дмитру. Артем став срібним призером чемпіонату.

В чоловічій парній категорії чемпіонами України стали харків’яни Валерій Атращенков та Дмитро Завадський. У фіналі змагань вони повинні були зустрітися з іншим харківським дуетом у складі Геннадія Натарова та Артема Почтарьова, але через травму Артема гра не відбулася. Таким чином, Валерію і Дмитру була присуджена технічна перемога, а Геннадію та Артему дісталися срібні медалі.

«Золото» харківські бадмінтоністи здобули і у змішаній парній категорії. Валерій Атращенков та Єлизавета Жарка у фіналі обіграли харків’янина Геннадія Натарова та Наталю Войцех з Дніпропетровська 21:17, 21:14. Третє місце в цій категорії посіли харків’янин Георгій Натаров та Юлія Казарінова з Миколаєва. В поєдинку за «бронзу» вони з рахунком 21:15, 21:16 перемогли суперників з Дніпропетровської області.

Єлизавета Жарка також стала чемпіонкою України в жіночій парній категорії. В дуеті з Наталею Войцех вона у фіналі з рахунком 20:22, 21:9, 22:20 перемогла дніпропетровських бадмінтоністок Марію Рудь та Марію Улітіну. Бронзові медалі вибороли харків’янка Олена Прус та Юлія Казарінова з Миколаєва, перемігши в матчі за третє місце пару з Миколаївської області.

Єдина категорія, де харківським бадмінтоністам не вдалося завоювати «золото», була жіноча одиночна. «Срібло» дісталося харків’янці Олені Прус, яка у фіналі програла 12:21, 4:21 Марії Улітіної з Дніпропетровська. Бронзову медаль здобула харківська бадмінтоністка Марина Ільїнська, перегравши в поєдинку за третє місце харків’янку ДаринуСамарчанц.

Цей чемпіонат був вирішальним етапом підготовки збірної України до командного чемпіонату Європи, який з 16 по 21 лютого цього року відбудеться у російському місті Казань.