Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пряме авіасполучення «Харків-Варшава» стане підґрунтям для розвитку міжнародних відносин. Юлія Світлична

Пряме авіасполучення «Харків-Варшава» стане підґрунтям для розвитку міжнародних відносин. Юлія Світлична

У березні наш регіон отримає пряме авіасполучення зі столицею Польщі.

«Ми розуміємо, наскільки важлива для нас зручна логістична розв'язка з Польщею, з якою нас пов'язують як дружба, так і бізнес-відносини, - підкреслила заступник голови ХОДА Юлія Світлична під час презентації нового авіарейсу. - Відкриття цього рейсу стане ще однією підмогою для розвитку не тільки міжнаціональних, а й міжрегіональних відносин, оскільки надасть можливість літати в Польщу безпосередньо з Харкова. Більш того, це додаткова можливість для харків'ян відвідувати інші країни Європи».

Заступник голови ХОДА також висловила надію на те, що пряме сполучення з Харковом стане стимулом для поляків відвідувати наш регіон і знайомитися з його культурою та традиціями.

Генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків» Володимир Васильченко зазначив, що переговори з польською авіакомпанією «ЛОТ» про відкриття рейсу до Харкова тривали майже 4,5 року і завершилися успішно, в тому числі - завдяки сприянню обласного керівництва.

«Ми вдячні Харківській облдержадміністрації за підтримку наших починань. Я завжди можу звернутися за допомогою до керівника області Ігоря Райніна і його заступника Юлії Світличної - вони легко йдуть на контакт. Результатом такої підтримки й є нові рейси», - сказав Володимир Васильченко.

Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща в Харкові Ян Здановські зазначив, що відкриття прямого рейсу з Харкова є дуже своєчасним, оскільки інтерес харків'ян у подорожах до Польщі з кожним роком зростає.

«Багато мешканців Харкова та інших східних регіонів України зацікавлені в поїздках до нашої країни: в 2015 році ми видали 75 тисяч віз - це на 24% більше, ніж в 2014-му», - розповів Ян Здановські.

Він також зазначив, що пряме авіасполучення дозволить консульству реалізувати низку міжнародних проектів.

«У цьому році ми запланували багато заходів наукового, культурного характеру, хочемо запросити до Харкова представників бізнес-кіл. І безпосереднє з'єднання з Харковом - всім на руку», - підкреслив віце-консул.

Авіасполучення «Харків-Варшава» почне діяти 2 березня, рейси будуть здійснюватися п'ять разів на тиждень. Долетіти з Харкова до Польщі можна буде за 2 години.