Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мінімальна зарплата, яку пропонують військовим-контрактникам, - 7000 грн

Мінімальна зарплата, яку пропонують військовим-контрактникам, - 7000 грн

Мешканців Харківщини запрошують влаштуватися на роботу до Збройних Сил України.

За даними оперативного командування «Схід», наразі у дві військові частини (В6250 та В0576), що дислокуються в Чугуєві, потрібні 350 офіцерів та 4000 рядових та сержантів. Робота є для фахівців бойових машин піхоти, танків, розвідки, артилерії, ППО, зв’язківців, інженерів, водіїв та ремонтників.

«Підвищено розмір грошового забезпечення військовослужбовців військової служби  за контрактом. Зокрема, військовий першого року служби на посадах солдатського складу отримає близько 7 тис. грн, командир відділення – 8 200 грн, командир взводу – 9 400 грн, командир роти – 10 500 грн», - підкреслив командувач військ оперативного командування «Схід» генерал-майор Сергій Наєв.

Він також повідомив, що військовослужбовцям за призовом під час мобілізації на особливий період, у разі укладання ними контракту, передбачено виплату одноразової грошової допомоги. Особам рядового складу – вісім мінімальних заробітних плат (11 024 грн), особам сержантського і старшинського складу – дев’ять мінімальних заробітних плат (12 402 грн), особам офіцерського складу – десять мінімальних заробітних плат (13 780 грн).

«Президентом та Урядом України, керівництвом Збройних Сил України протягом останнього року вживається низка заходів, спрямованих на підвищення мотивації громадян для вступу на військову службу за контрактом, - повідомив Сергій Наєв. – Введено короткостроковий контракт терміном на 6 місяців. Також військовослужбовцям рядового, сержантського та старшинського складу з вищою освітою та освітнім рівнем не нижче «бакалавр», які проходять військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період, запроваджено присвоєння первинного офіцерського звання «молодший лейтенант». Розроблено порядок призначення на офіцерські посади осіб сержантського і старшинського складу, які мають бойовий досвід та не мають вищої освіти. Розглядаються питання виплати військовослужбовцям військової служби за контрактом компенсації за піднайом житла тощо».