Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Георгій Тука вручив Ігорю Райніну нагороду за відбудову міста Сватове

Георгій Тука вручив Ігорю Райніну нагороду за відбудову міста Сватове

Під час III сесії обласної ради VII скликання голова Луганської військово-цивільної адміністрації подякував мешканцям Харківщини за відновлення міста, яке у жовтні 2015 року було зруноване внаслідок обстрілів.

«Луганщина пережила непрості події в місті Сватове, коли на його околиці стався вибух, і фактично за одну ніч велика частина міста стала непридатною для життя людей. І одразу після обстрілу, коли в місті ще лунали вибухи, першими, хто прибув на допомогу Сватовому, були будівельники з Харкова. З вашого міста до нас йшли машина за машиною, приїхали чимало робітників. Харків’яни прийшли на допомогу, не очікуючи звернень від Президента або від мене, як голови адміністрації. Саме ви виявилися найбільш уважними до нашої біди», - підкреслив Георгій Тука.

Він також наголосив, що пліч-о-пліч з харків’янами відновлювати місто допомагали представники Івано-Франківська.

«Такого єднання народу, яке було під час відновлення Сватового, я раніше не бачив. Це були не бойові дії,а подолання цивільної катастрофи. І це було кращим доказом того, що ми - єдина країна, єдиний народ, який не вдасться розділити за національністю або мовними ознаками», - сказав керівник Луганщини.

На знак подяки від мешканців Луганщини місцеві майстри, які працюють за унікальною технологією, виконали герб Харківської області, який Георгій Тука передав під час сесії Ігорю Райніну.

Особисто голова Луганської адміністрації видав розпорядження про відзнаки керівників держустанов, які керували логістикою під час відбудови Сватового, а також приватних підприємств, будівельників.

В ході сесії Георгій Тука вручив почесну відзнаку «За розбудову Луганщини» голові Харківської ОДА Ігорю Райніну.

«Це абсолютно заслужена відзнака та подяка від всіх мешканців Луганщини», - наголосив Георгій Тука.

Ігор Райнін підкреслив, що ця нагорода - знак поваги до всіх мешканців Харківської області.

«В першу чергу, вона стосується тих керівників і колективів, які в складних умовах навесні 2015 року збудували 31 взводно-опорний пункт для захисту і Харківської області, і бойових позицій Луганщини, - зазначив Ігор Райнін. - Щира подяка й тим підприємствам, які першими вже за декілька годин після вибухів були у місті Сватове і локалізували наслідки диверсійної атаки. Координували цю роботу заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Євгеній Шахненко, які робили це не для реклами. Вони робили те, що повинні - допомагали людям».

Також Ігор Райнін відзначив заслугу волонтерського руху Харківщини.

«Це один з найпотужніших рухів в Україні. Саме наші волонтери знаходяться на бойових позиціях Луганської та Донецької областей і готові прийти на допомогу у будь-якій ситуації», - підкреслив Ігор Райнін.

За його словами, нагороди від луганчан будуть зберігатися у стінах Харківської обласної ради.

«Від імені всього депутатського корпусу хочу подякувати Георгію Туці за повагу до харків’ян. Харківська область завжди поруч, ви можете завжди розраховувати на нас», - запевнив голова Харківської ОДА.

Більше фото