Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі 34 бюджети Харківської області виконані вперше з 2001 року. Ігор Райнін

Всі 34 бюджети Харківської області виконані вперше з 2001 року. Ігор Райнін

Про це голова обласної державної адміністрації розповів, підбиваючи підсумки III сесії обласної ради VII скликання.

Він зазначив, що виконання бюджетів усіх рівнів вдалося домогтися завдяки бюджетній децентралізації.

«На початку 2015 року багато хто критикував бюджетну децентралізацію, хоча про те, що повноваження потрібно передавати на місця, говорили всі 24 роки незалежності України. Моя позиція була чіткою - влада, послуги законодавчо повинні ставати ближчими до людей. У результаті, завдяки бюджетній децентралізації, зведений бюджет Харківської області збільшився в порівнянні з 2014 роком на 4,5 млрд грн», - сказав Ігор Райнін.

Він також підкреслив, що розвиток області в несприятливих економічних умовах став можливим завдяки жорсткій фінансовій дисципліні, а також злагодженій роботі громад і всіх органів влади.

«Я вдячний тим підприємцям, які платять податки і не ховаються за схемами і механізмами, котрі заважають області жити, розвиватися і рухатися вперед. Стандарти фінансової дисципліни ми будемо впроваджувати і в 2016 році. Будемо робити все, щоб ніхто не ухилявся від сплати податків», - сказав Ігор Райнін.

При цьому він зазначив, що кількість перевірок на підприємствах області зменшилась.

«Ми будемо працювати над тим, щоб адміністрування податків ставало комфортнішим для підприємств і не створювало труднощів в їх роботі», - підкреслив керівник ХОДА.

Оцінюючи розвиток Харківської області у 2015 році в цілому, Ігор Райнін нагадав, що в рейтингу Кабміну щодо соціально-економічного розвитку вона зайняла 4 місце.

«З огляду на те, в яких несприятливих стартових умовах для регіональної економіки ми працювали, можна з упевненістю сказати, що ми - на правильному шляху. Але у нас ще багато роботи, ми повинні домогтися того, щоб ці позитивні показники відчували мешканці області в щоденному побуті. Саме на це я хотів би налаштувати депутатський корпус: на спільну роботу, спрямовану на виконання тих зобов'язань, які ви брали на себе під час передвиборчої кампанії», - сказав голова ХОДА.