Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства Харківщини стануть учасниками проекту UNIDO «Ресурсоефективне і чисте виробництво»

Підприємства Харківщини стануть учасниками проекту UNIDO «Ресурсоефективне і чисте виробництво»

Конференція-презентація проекту відбулася 4 лютого на базі Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

Основною метою проекту є створення в області «Клубу ресурсоефективного виробництва».

У ході конференції організатори підбили підсумки пілотної фази проекту, яка проходила у вересні-грудні 2015 року, а також анонсували другий етап, який стартує в березні 2016 року. У Харківській області проект реалізується за підтримки Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА.

«Насамперед, проект передбачає ознайомлення представників малого і середнього бізнесу Харківщини з інструментарієм, що дозволяє оцінити технологічні процеси підприємства, а також розробку та впровадження плану дій з підвищення їх ефективності, - підкреслив перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності ХОДА Денис Ткачов. - Учасники проекту, які будуть відібрані на конкурсній основі фахівцями UNIDO, отримають унікальні можливості для вивчення і впровадження на своїх підприємствах сучасних технологій, спрямованих на зниження ресурсоспоживання та поліпшення еколого-економічних показників».

Довідка. Проект «Ресурсоефективне і чисте виробництво (РЕЧВ) для малих і середніх підприємств Харківського регіону» реалізується в рамках міжнародної програми «Екологізація економік країн Східного партнерства ЄС» (EaP GREEN), організаторами якої є Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO), Центр ресурсоефективного і чистого виробництва, а також Харківська обласна державна адміністрація.

Набір підприємств-учасників «Клубу РЕЧВ» відбуватиметься шляхом конкурсного відбору заявок, яку можна заповнити тут