Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найсильніші майстрині синхронного плавання України з’їхалися до Харкова

Найсильніші майстрині синхронного плавання України з’їхалися до Харкова

4 лютого в басейні «Локомотив» стартував чемпіонат України з синхронного плавання.

Участь в чемпіонаті беруть 105 спортсменів, які представляють команди з Харківської, Миколаївської, Одеської областей та міста Київ.

В перший день чемпіонату України були представлені технічні програми соло, дуетів та груп. В усіх видах перемогу одержали спортсменки команди «Харківська область-1», до складу якої увійшли Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Дарина Юшко, Ксенія Сидоренко, Олена Гречихіна, Олександра Сабада, Анастасія Савчук, Катерина Садурська, Ольга Золотарьова, Олександра Кашуба та Ольга Кондрашова.

В соло найкращий результат був у Лоліти Ананасової, яка також разом з Анною Волошиною краще за суперниць виступила в дуетах.

Варто зазначити, що синхронне плавання в Харківській області - один з пріоритетних видів спорту, та отримує повну підтримку облдержадміністрації.

«Зараз ми постійно відчуваємо підтримку облдержадміністрації. Губернатор особисто зацікавлений в тому, щоб в Харкові були олімпійські ліцензії, щоб Харків став першим на Україні, - зазначила головний тренер збірної команди України з синхронного плавання Світлана Саідова. – Ігор Райнін вболіває за спорт душею. За багато років я вперше в житті побачила, що на такому рівні в області взагалі розглядають спорт. Я вважаю, якщо все такими темпами піде і надалі, то спорт в Харківській області буде елітним, знаменитим, і ми будемо показувати приклад всій Україні».

Чемпіонат України завершиться 6 лютого змаганнями довільних програм соло та комбі.

Цей чемпіонат є одним з етапів підготовки збірної команди України до ліцензійного турніру, а також до Олімпіади 2016 року.

На цей час українські майстрині синхронного плавання вже вибороли одну олімпійську ліцензію. Харків’янки Анна Волошина та Лоліта Ананасова завоювали її в дуетах. Ще за одну ліцензію наші спортсменки поборються в змаганнях груп на міжнародному турнірі, що в березні відбудеться у Бразилії.