Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Американські картографи допоможуть оновити мапи регіону

Американські картографи допоможуть оновити мапи регіону

Перспективи співпраці в питаннях картографії обговорили під час зустрічі заступників голови ХОДА Марка Беккера і Вячеслава Аббакумова з географом Державного департаменту США Лі Шварцом.

Вітаючи американську делегацію, Марк Беккер наголосив на важливості відносин між Україною, зокрема - Харківською областю, і США.

«Ми раді нашому партнерству і допомозі США в реалізації важливих проектів, пов'язаних, перш за все, з безпекою, боротьбою з корупцією і розвитком демократичного суспільства», - підкреслив заступник керівника області.

Заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов зазначив, що співпраця в питаннях картографії є цікавою для Харківської області, в першу чергу в зв'язку з процесом об'єднання територіальних громад.

«Ми зацікавлені у співпраці з американськими колегами, оскільки оновлення мап дуже актуальне для нас. Сьогодні ми користуємося переважно застарілими мапами радянського періоду, які не відповідають нашим потребам. Особливо це актуально зараз, під час створення самодостатніх громад. Цей процес пов'язаний зі змінами в інфраструктурі регіону: змінюються центри громад, логістика пересування. І мапи, створені за допомогою наших американських партнерів, стануть доброю підмогою для розвитку нових територій», - сказав Вячеслав Аббакумов.

Марк Беккер також зазначив, що нові мапи повинні складатися з урахуванням моментів, пов'язаних з безпекою регіону.

«Це дуже важливо, враховуючи, що Харківська область межує з Росією і окупованими територіями, де ведуться бойові дії. Ми потребуємо сучасного якісного продукту, який має не тільки високу інформативність для населення, а й високий рівень безпеки», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Географ Державного департаменту США Лі Шварц розповів про те, що реалізувати пілотний для нашої країни картографічний проект саме в Харківській області рекомендувало Посольство США в Україні.

«Посол Джеффрі Пайєтт порадив нам обрати Харківську область не тільки тому, що тут високий рівень технічної освіченості, а й тому, що керівництво обласної адміністрації відкрите для спілкування і готове до співпраці і впровадження реформ», - зазначив Лі Шварц.

За його словами, американські фахівці збираються допомагати в оновленні мап області, грунтуючись на демографічній інформації та відкритих даних земельного кадастру. До роботи будуть залучатися не тільки представники місцевої влади, а й співробітники вищих навчальних та наукових закладів регіону.

У результаті зустрічі було прийнято рішення про створення робочої групи з фахівців, які продовжать подальшу роботу над проектом разом з американськими колегами.

Більше фото