Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області з'являться вулиці, названі на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС

В Харківській області з'являться вулиці, названі на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Робоча група під головуванням Михайла Черняка обговорила підготовку до проведення в області Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

З громадськістю обговорили план тематичних заходів, які відбудуться в області протягом 2016 року. Заступник голови ХОДА зазначив, що керівництво області готове підтримати всі пропозиції та ініціативи чорнобильців та внести необхідні доповнення до проекту плану.

«До всіх запланованих заходів необхідно поставитися відповідально, - підкреслив Михайло Черняк. – Важливою є не їх кількість, а системність роботи та оперативне вирішення всіх проблем, що виникають. Упевнений, що діяльність нашої робочої групи надасть можливість системно вирішувати ті питання, з якими звертаються ліквідатори аварії на ЧАЕС. Проект плану заходів з урахуванням ваших пропозицій буде доопрацьовано до кінця місяця, після чого ми зберемося, щоб обговорити остаточний варіант».

У ході обговорення представники чорнобильських організацій регіону звернулися до Михайла Черняка з проханням посприяти перейменуванню вулиць Харкова та області на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Наскільки мені відомо, у присвоєнні вулицям Харкова імен чорнобильців готова надати сприяння міська влада. Також є можливість залучення до цього районів області та інших міст обласного значення», - зазначив заступник голови ХОДА.

Також на засіданні було піднято питання медичного забезпечення ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Так, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан повідомив, що в 2016 році Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Міністерство фінансів України включили Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення в програму надзвичайного кредитування інфраструктури України.

«Фінансування буде проходити за рахунок Європейського банку інвестиційного розвитку. Буде виділено більше 9 млн грн, а не 5, як планувалося раніше, змінена кошторисна документація, проводитимуться тендерні процедури. Таким чином, до кінця року приміщення будівлі диспансеру буде приведено до ладу», - сказав Олександр Галацан.

Більше фото