Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Марка Беккера звернулися з питань незаконного використання землі

До Марка Беккера звернулися з питань незаконного використання землі

3 лютого заступник голови Харківської облдержадміністрації провів особистий прийом громадян.

Люди, які прийшли на прийом, зверталися до заступника голови ХОДА переважно із земельних питань.

Так, мешканець Вовчанського району розповів про те, що приватизовану ним земельну ділянку незаконно, на його думку, віддали в оренду приватному підприємству. За словами чоловіка, він побудував на цій ділянці невеликий завод з видобутку води зі свердловини - і цей завод у нього відібрали разом із землею. Марк Беккер пообіцяв розібратися в проблемі, зазначивши при цьому, що такі питання знаходяться в компетенції правоохоронних органів, і вирішувати такі суперечки необхідно через суд.

Також з питання незаконного використання землі до Марка Беккера звернулися представники садового товариства «Чорнобилець» Харківського району. За їх словами, землю, виділену чорнобильцям ще в 1992 році в безстрокове користування, не дозволяють приватизувати користувачам ділянок, при цьому частина ділянок вже приватизована приватним підприємством. Заступник голови ХОДА пообіцяв надати членам товариства консультативну допомогу, підкресливши, що рішення цього питання - також за судом.

З проханням посприяти в розпаюванні земель радгоспу «Перемога» прийшов на прийом мешканець Харківського району. Він розповів, що землі не були розпайовані своєчасно через те, що на території радгоспу розташований сад. При цьому сад віддали в оренду. Члени радгоспу через суд домоглися скасування рішення про оренду, і земля повернулася у власність району. Але районне керівництво так і не прийняло рішення про розпаювання, а в 2013 році земля перейшла у державну власність.

Марк Беккер пояснив, що на сьогоднішній день механізму розпаювання земель державної власності немає.

«Але ви маєте право на отримання земельних ділянок для ведення особистого господарства. Я рекомендую вам використовувати цю можливість - і звернутися в район з проханням про виділення землі, ґрунтуючись на законодавстві», - порадив Марк Беккер.

Всі, хто прийшов на прийом громадян до заступника голови облдержадміністрації, за необхідності, отримали консультації керівників профільних департаментів ХОДА.

Більше фото