Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перед новою поліцією стоїть завдання довести всім, що ми зможемо створити нову державу. Юлія Світлична

Перед новою поліцією стоїть завдання довести всім, що ми зможемо створити нову державу. Юлія Світлична

У День Пам’яті Героїв Крут півтори тисячі курсантів та магістрів Харківського національного університету внутрішніх справ склали Присягу працівника поліції на вірність Українському народові.

В урочистостях взяла участь заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Вона привітала курсантів зі складанням Присяги.

«Прийняти присягу на вірність народу України, особливо, в такі важкі часи - надзвичайно висока честь, - підкреслила заступник керівника області. - Ми з вами живемо в епоху перетворень, становлення громадянського суспільства і розбудови нової - європейської, демократичної держави. Люди зачекалися нових перетворень. І саме на вас, на новій поліції, лежить завдання довести всім, що ми зможемо створити нову - незалежну, вільну сильну країну. Не схибте, не зламайтеся, будьте стійкими на благо нашій рідній Україні».

Юлія Світлична також зазначила, що створення Національної поліції - один з кроків на шляху впровадження європейських реформ у країні.

«На Харківщині вже працює нова патрульна поліція. Звичайно, новій правоохоронній системі ще потрібно розвиватися, але неможна не відзначити, що це - нова система, і до її представників у мешканців області зовсім інше ставлення, інший рівень довіри. Я сподіваюсь, що нові поліцейські виправдають цю довіру та будуть стояти на сторожі прав та свобод громадян і стануть новим обличчям нашої державної служби», -  сказала заступник голови ХОДА.

Вітаючи курсантів з прийняттям присяги, ректор ХНУВС Валерій Сокуренко підкреслив, що вони беруть на себе велику відповідальність.

«Це - не просто присяга, це - обов’язок перед вашими рідними і перед всім українським народом - забезпечувати їх права та свободи. Ви клянетесь захищати державу та суспільство від посягань, - сказав ректор. - У вас є час навчитися та отримати все необхідне, щоб гідно виконувати свій обов’язок та, за потреби, міцно тримати зброю в руках».

Валерій Сокуренко зазначив, що  присягу курсантів приурочили до Дня пам’яті Героїв Крут.

«Майже 100 років тому молоді хлопці в нерівному бою захищали нашу державу та виборювали незалежність України. Так само сьогодні патріотично налаштована молодь стала на захист країни та відстоює європейській вибір народу, - сказав Валерій Сокуренко. - Наші курсанти також прийняли присягу, зобов’язавшись захищати український народ. Але вони повинні робити це професійно: бути не просто патріотами, а фахівцями - і саме цим відновити довіру до правоохоронних органів».

Ректор університету запевнив, що в навчального закладу є все, щоб підготувати таких фахівців.

Як зазначив почесний ректор ХНУВС Олександр Бандурка, успішно реалізовувати задачі, які стоять перед університетом, вдається завдяки тісній співпраці з обласним керівництвом.

«Нам багато допомагає обласна державна адміністрація і особисто її очільник Ігор Райнін, який також є головою наглядової ради університету. З ним легко співпрацювати, він розуміє та підтримує всі наші ідеї та починання. І в рамках своїх можливостей надає допомогу», - розповів Олександр Бандурка.

Курсанти, які прийняли присягу, запевняють, що повністю усвідомлюють свою відповідальність, та обіцяють виправдати довіру суспільства.

«Сьогодні ми отримуємо статус поліцейського, а разом з тим - відповідальність перед українським народом. Адже присяга - це не просто слова на папері, це набагато більше. Це - сам дух, - підкреслив курсант 3 курсу факультету №1 Мар’ян Чахравський. - Головне, щоб через кілька років ми могли сказати, що виконали свій обов'язок громадянина і патріота».

Більше фото