Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині субсидії оформили 30% домоволодінь

На Харківщині субсидії оформили 30% домоволодінь

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

За його даними, станом на 28 січня житлову субсидію в Харківській області отримують 348 тисяч сімей. З них 214,7 тис. - у Харківській області - й 133,3 тис. - в місті Харків.

«Якщо рахувати за кількістю домоволодінь, то вийде, що 30% з них отримують субсидії, - пояснив Юрій Шпарага. - Загалом в оперативному опрацюванні місцевих управлінь соціального захисту населення Харківської області знаходиться 359,6 тис. справ».

У Департаменті соціального захисту населення ХОДА нагадали, що прогнозована Кабінетом Міністрів України кількість отримувачів субсидій в області мала скласти 346 тисяч сімей. Тобто, цей розрахунковий показник уже перевищено. Наразі працівники соціальної сфери регіону фіксують від 4 до 8 тисяч заяв та декларацій щотижня.

«Думаю, що кількість сімей, які матимуть право на субсидію, буде й надалі збільшуватися. Варто відзначити, що проблем з нарахуванням і отриманням субсидій в Харківській області не існує», - наголосив Юрій Шпарага.

Він підкреслив, що відмову в оформленні субсидії отримало не більше 1% з тих громадян, хто подавав документи до відділів соцзахисту населення (в основному, ті, хто 2014 року придбав товари чи цінності на суму більш ніж 50 тис. грн).

Директор департаменту повідомив, що середній дохід на одну особу, який береться до розрахунку при нарахуванні субсидії, сьогодні становить 1 617 грн.

«Тобто, якщо дохід на одну особу в домоволодінні складає таку суму, людина має право на субсидію. Також варто відзначити, що станом на 1 січня 2016 року ми фіксуємо середній розмір призначеної субсидії за житлово-комунальні послуги - 974,8 грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року розмір субсидії збільшився майже втричі», - додав Юрій Шпарага.

За даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, протягом січня – грудня 2015 року субсидії населенню нараховані на суму 1 млрд 346 млн 100 тис. грн. Субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу призначено 18 тисячам 830 домогосподарствам, готівкою виплачено більше ніж 24 млн грн.