Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські борці – чемпіони України

Харківські борці – чемпіони України

На чемпіонаті України з вільної боротьби серед чоловіків та жінок до 23 років, який з 26 січня по 1 лютого відбувся у Києві, спортсмени Харківської області здобули шість медалей.

Участь в чемпіонаті взяли понад 250 спортсменів з 20 областей України та міста Київ. За підсумками чемпіонату на рахунку борців Харківщини були 3 золоті, 2 срібні та 1 бронзова медаль.

В змаганнях серед чоловіків харків’яни відзначилися двома золотими та двома срібними нагородами. Чемпіоном України у вазі до 61 кг став Вадим Духно. На шляху до фіналу він здолав суперників з Києва, а також Донецької, Одеської та Івано-Франківської області. У схватці за «золото» харківський борець переміг Андрія Яценко з Київської області.

Ще одне «золото» харків’яни здобули в ваговій категорії до 125 кг. Данило Картавий провів чотири поєдинки, в яких здолав суперників з Сумської, Одеської, Дніпропетровської областей, а у фіналі Андрія Власова з Хмельницької області.

Срібні медалі здобули Рустам Джафарян (вагова категорія до 70 кг) та Василь Арнаут (вагова категорія до 97 кг). Рустам програв у фіналі Василю Михайлову з Одеської області, а Василь - дніпропетровському борцю Муразі Мчедлідзе.

В жіночій боротьбі чемпіонкою України стала Анастасія Шустова. В фіналі вагової категорії до 75 кг харків’янка здолала суперницю з Херсонської області Лізу Сайдакову.

Бронзова нагорода була на рахунку Катерини Шакалової. Програвши на старті майбутній срібній призерці чемпіонату, в бронзовому фіналі вагової категорії до 69 кг харківська спортсменка перемогла Катерину Чотій з Донецької області.

За підсумками чемпіонату буде сформована збірна України, яка побореться за медалі чемпіонату Європи серед спортсменів до 23 років, що з 20 по 28 березня відбудеться у Болгарії.