Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили фотовиставку «День-2015»

У Харкові відкрили фотовиставку «День-2015»

У презентації фотопроекту газети «День», яка відбулася 29 січня, взяла участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська.

Вітаючи з відкриттям учасників та глядачів заходу, вона відзначила надзвичайно високий рівень робіт, представлених на виставці.

«Такі проекти, звичайно, мають велике значення не тільки для зміцнення патріотизму, а й для культурного життя нашого регіону взагалі. Це й можливість з іншої точки зору поглянути на давно відомі речі, й можливість розширити коло спілкування», - зазначила Вікторія Аннопольська.

Вона підкреслила, що Харківська облдержадміністрація з повагою ставиться до подібних ініціатив і надає їм всю можливу підтримку.

«Газета «День», безумовно, впливає на суспільну думку, і цей вплив є позитивним. Тож, сподіваюсь, що такі проекти будуть набувати все більшого масштабу і популярності», - сказала директор Департаменту масових комунікацій.

На знімках, що увійшли до експозиції, - весь минулий рік очима фотографів з різних куточків країни. Свій фотоконкурс газета «День» проводить вже протягом 17 років. За цей час відбулося 111 виставок в 31 місті України, а кількість нагороджених фотографів досягла 702.

Як повідомив один з організаторів проекту, редактор газети «День» Іван Капсамун, в цьому році Харків став першим містом, де було організовано фотовиставку.

«Справа в тому, що протягом 2015 року, як, власне, і в попередні роки, Харків був одним з епіцентрів подій, які відбуваються в країні. Харків - це східна фортеця України, найближчий до країни-агресора регіон. Тому для нас було важливо принести сюди свої проекти, показати наш своєрідний фотозвіт подій минулого року, - розповів Іван Капсамун. - Адже події відбуваються - і забуваються, а фото закарбують їх у пам’яті людей і змусять задуматися та проаналізувати все, що відбулось».

Разом із відкриттям фотовиставки в галереї «ЄрміловЦентру» відбулася презентація публіцистичного триптиху з бібліотеки «Дня»: книг «Котел, або Справа без строку давності», «Я - свідок. Записки з окупованого Луганська» та «Катастрофи та тріумф. Історії українських героїв».

Також у рамках заходу пройшла дискусія на тему «Найновіша історія: переосмислення».

Фотороботи XVII міжнародної виставки «День-2015» експонуватимуться в «ЄрміловЦентрі» (пл. Свободи, 4) до 12 лютого. Виставка працює щоденно з 12:00 до 20:00. Вхід вільний.

Більше фото