Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У нас є чітке бачення того, як забезпечити економічну та соціальну стабільність в регіоні. Ігор Райнін

У нас є чітке бачення того, як забезпечити економічну та соціальну стабільність в регіоні. Ігор Райнін

27 січня голова Харківської обласної адміністрації зустрівся з делегацією Державного департаменту США.

Голова ХОДА розповів представникам Держдепартаменту про свою зустріч у Києві з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

«Ми обговорили моменти, пов'язані з підтримкою США низки проектів у Харківській області і намітили подальші етапи співробітництва. У першу чергу, це стосується проектів, спрямованих на боротьбу з корупцією, а також пов'язаних з наданням адміністративних послуг - мова йде про розширення їх переліку та спрощення процедур. Крім того, ми обговорили можливу співпрацю у соціально-економічній сфері», - розповів Ігор Райнін.

Він зазначив, що за підтримки американського посольства був відкритий офіс Харківської області у Вашингтоні. За словами Ігоря Райніна, у березні делегація нашого регіону планує відвідати Вашингтон, щоб у рамках роботи офісу налагоджувати відносини з американськими бізнес-партнерами.

«Ми отримали повну підтримку майбутнього візиту з боку посольства США. До складу нашої делегації увійдуть представники ХОДА та обласної ради, представники бізнесу та підприємств області», - розповів голова ХОДА, підкресливши, що налагодження бізнес-відносин з США важливе для нашого регіону у зв'язку з відмовою від російських ринків.

«Раніше зовнішній торговий оборот Харківської області з Росією становив 50% від загального обсягу. Плюс втрата внутрішнього ринку: Донецька, Луганська області та Крим - це ще близько 20%, - пояснив Ігор Райнін. - Це говорить про те, що нам треба працювати над диверсифікацією і розширенням ринків збуту. Ми це розуміли спочатку, тому нам вдалося обійтися без критичних втрат в економіці, більш того, за результатами 2015 року Харківська область посіла 4 місце серед регіонів України за темпами соціально-економічному розвитку. У команди обласної державної адміністрації є чітке бачення того, як забезпечити економічну та соціальну стабільність на території регіону».

Координатор технічної допомоги Державного департаменту США країнам Європи та Євразії Аліна Романовськи підкреслила, що американський уряд готовий підтримувати демократичні перетворення, які відбуваються в Харківській області.

«Посол Джеффрі Пайєтт особисто приділяє особливу увагу Харківської області. Наше завдання - допомогти вам найефективніше вирішити ті питання, з якими ви стикаєтеся на шляху реформ», - зазначила Аліна Романовськи.

Більше фото