Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна адміністрація готова надати молодим людям майданчик для самореалізації. Юлія Світлична

Обласна адміністрація готова надати молодим людям майданчик для самореалізації. Юлія Світлична

27 січня в Харкові офіційно стартував другий етап проекту «Школа лідерства голови ХОДА Ігоря Райніна».

У відкритті другого етапу «Школи лідерства» взяла участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична.

Вона привітала учасників проекту від імені керівника області Ігоря Райніна, побажавши їм успішно подолати другий етап навчання.

«Ігор Львович дійсно зацікавлений у цьому проекті, оскільки впевнений, що на державній службі потрібні молоді кадри, - підкреслила Юлія Світлична. - Ви обрали для себе пріоритет - вчитися, набиратися досвіду та будувати нову країну. Вам буде нелегко, доведеться попрацювати - але виключно для того, щоб досягти своєї мети. Найбільш ініціативних і результативних учасників проекту ми готові запросити до своєї команди, аби разом імплементувати ті реформи, які розпочав Президент Петро Порошенко, і реалізовувати завдання, поставлені керівником області Ігорем Райніним».

Юлія Світлична зазначила, що віра в себе - це 90% успіху, і побажала студентам йти вперед, незважаючи на перешкоди, з якими їм доведеться зіткнутися.

«Від вас потрібна самовіддача, бажання та результат. А ми дамо вам можливість самореалізації. Старт потрібний усім. І робота в обласній державній адміністрації - це прекрасний старт для вашої професійної або, можливо, політичної діяльності», - сказала заступник голови ХОДА.

За її словами, учасники проекту, які успішно пройшли перший етап, уже довели, що мають лідерські якості. Тепер їм належить довести, що вони можуть застосовувати їх на ділі.

«Не всі бажаючі брати участь у Школі лідерства дійшли до цього етапу, і напевно не всі дійдуть до третього. Але ті, хто поставить мету, подолає себе - обов'язково отримають результат. Ми готові надати молодим людям майданчик для самореалізації: вони пройдуть стажування в департаментах облдержадміністрації. Також ми будемо сприяти стажуванню на профільних підприємствах області, якщо студенти цього захочуть», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також підкреслила, що саме такий підхід до підготовки кадрів у сфері державного управління дасть позитивний результат для країни.

«Я вважаю, що ми зобов'язані готувати кадри. Нам потрібні не просто молоді, а якісно підготовлені фахівці. Ми повинні знати, що люди, які приходять на державну службу, не тільки хочуть, а й можуть працювати. Не даючи молодим фахівцям базу, ми не можемо чекати, що система буде розвиватися», - сказала заступник голови ХОДА.

Як розповів радник голови ХОДА, президент Всеукраїнського студентського братства «Еліта нації» Олексій Курцев, у другий етап «Школи лідерства» пройшли 40 з 200 учасників першого, теоретичного, етапу проекту. Вони розіб'ються на команди, які будуть стажуватися в 8 департаментах облдержадміністрації під керівництвом кураторів. Після стажування студенти будуть готувати проекти в профільних сферах - в рамках Стратегії розвитку Харківської області. Кращі проекти будуть винесені на розгляд обласної ради - і реалізовані на третьому етапі «Школи лідерства голови ХОДА Ігоря Райніна».

Більше фото