Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «ЄрміловЦентрі» відкриється виставка світлин міжнародного конкурсу «День-2015»

У «ЄрміловЦентрі» відкриється виставка світлин міжнародного конкурсу «День-2015»

Захід відбудеться 29 січня о 16:00 за участю керівництва ХОДА.

Цей фотоконкурс «крокує» містами України вже 17-й рік.

«На глянці фотографій - не просто історія, а, перш за все, - особливий погляд на неї, унікальний ракурс різних фотохудожників, як дітей, так і відомих митців. Політика і війна переплетена тут з природнім людським буттям», - розповідають організатори.

За роки свого існування фотовиставка газети «День» стала не лише помітним медіа-явищем, а й фокусом уваги державних і громадських діячів. Впродовж цього часу відбулося 111 виставок у 31 місті України, кількість нагороджених фотографів сягнула 702.

Харків - третє місто, яке має можливість побачити експозицію.  

«Це місто розумних професій, наприклад, інженерів та айтішників. А нині це - ще й місто на передньому краї, прифронтове, яке показало свою стійкість і здатність допомагати в біді. Воно вже має своїх новітніх героїв – воїнів Олександра Якимова, Анатолія Ніколенка та багато інших, які загинули у зоні АТО, є герої і серед тих, хто рятує поранених у лікарні, підтримує переселенців, забезпечує потреби військових», - відмічають організатори.

Разом з фотовиставкою в Харкові відбудеться презентація публіцистичного триптиха з бібліотеки «Дня» («Котел, або Справа без строку давності», «Я – свідок. Записки з окупованого Луганська», «Катастрофи і тріумф. Історії Українських героїв»). Ця презентація пройде в рамках дискусії на тему: «Новітня історія: переосмислення». Практичні поради від журналістів газети «День» - о 17:00 в стінах Центру. 

Книги представлятимуть двоє з трьох авторів – Іван Капсамун та Валентина Торба, які до того вже об’їздили низку українських міст від Львова до Сєверодонецька, від Києва до Миколаєва. Три книги авторів «Дня» є цілісним комплексом, який аналітично підходить до висвітлення причинно-наслідкових зв’язків між подіями 90-х років і нинішньою трагедією нашої країни. 

Вхід на виставку - вільний.