Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні відкрили пункти обігріву та обробляють дороги сумішами проти ожеледі

У регіоні відкрили пункти обігріву та обробляють дороги сумішами проти ожеледі

Минулої ночі в регіоні місцями зафіксували температуру повітря мінус 26-31 градус. Проте жодних аварій через негоду не було.

За даними директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва, о 7:00 25 січня в Харкові громадський транспорт вчасно вийшов на маршрути. Рух залізничного транспорту здійснювався за розкладом, аеропорт «Харків» працював згідно з графіком.

«Згідно з інформацією метеорологів, температура повітря по області вночі сягала від 18 до 23 градусів морозу, місцями – мінус 26-31. Нагадаю, що за такої температури за рішеннями глав адміністрацій районів або мерів міст відкриваються стаціонарні пункти обігріву. Наразі в регіоні їх налічується 321», - зазначив Володимир Фадєєв.

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області повідомили, що за минулу добу до медичного закладу з обмороженням звернулася 1 особа.

Крім того, підрозділи ДСНС за минулу добу 3 рази виїжджали на допомогу автотранспорту, що застряг у дорозі. Дістатися пунктів призначення допомогли «швидкій», що застрягла в місті Мерефа, вантажівці, яка не могла рушити з місця на кільцевому шляху біля ринку «1-й кілометр» та рейсовому автобусу, що рухався за маршрутом Ізюм-Куп`янськ.

За інформацією першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергія Пляки, заторів на дорогах регіону й обмежень руху за добу не було.

Дорожники продовжують обробляти проїзну частину протиожеледними матеріалами.

«У неділю на автошляхах загального користування працювало 103 одиниці снігоприбиральної техніки та 139 дорожніх робітників, розчищено від снігу 719 км доріг державного та місцевого значення. Було використано 23 тони чистої солі та 227 кубічних метрів піщано-сольової суміші, - повідомили у Службі автомобільних доріг у Харківській області. - На даний час на дорогах державного значення роботи тривають. Особливу увагу приділяємо обробці проблемних ділянок автодоріг, підйомам та спускам».

До водіїв у Службі автомобільних доріг Харківської області звертаються із застереженням: 25 січня на автошляхах спостерігається туман та обмежена видимість руху.