Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Захворюваність на грип та ГРВІ в області: останні дані

Захворюваність на грип та ГРВІ в області: останні дані

Статистику за минулий тиждень оприлюднило Головне управління Держсанепідслужби в Харківській області.

З 18 по 24 січня на грип та ГРВІ у Харківській області захворіло 8 864 особи, у тому числі 3 950 дітей, повідомив офіційний сайт ГУ Держсанепідслужби в Харківській області.

«У порівнянні з попереднім тижнем відмічається зростання захворюваності на 34,8%. З приводу грипоподібних захворювань до закладів охорони здоров’я Харківської області за медичною допомогою звернулися 20 788 осіб, у тому числі 10 187 дітей. З 18 по 24 січня зареєстровано 3 летальних випадки від грипу (Краснокутський район, Зміївський район, місто Харків)», - навели дані в Держсанепідслужбі.

На даний момент рівень захворюваності перевищив епідпоріг у Барвінківському районі в 2,3 рази, Богодухівському - на 4,2%, Великобурлуцькому - на 4,7%, Вовчанському - на 3,5%, Дворічанському - на 70%, Дергачівському - на 8,6%, Кегичівському - на 15,5%, Краснокутському - на 1,5%, Нововодолазькому - на 3,5%.

Нагадаємо, за інформацією директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександра Галацана, наразі в Харківській області створено незнижувальний запас лікарських засобів та противірусних препаратів для надання невідкладної медичної допомоги хворим на грип. Є й усе необхідне для проведення лабораторної діагностики.

«Наша область - єдина в Україні, де створені та працюють три лабораторії полімеразно-ланцюгової реакції. Департаментом постійно проводиться моніторинг на грип та ГРВІ й результати стаціонарного лікування хворих», - зазначив Олександр Галацан.

Довідка. За даними ГУ Держсанепідслужби в Харківській області, станом на 25.01.2016 з приводу підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ тимчасово призупинено навчально-виховний процес у наступних навчальних закладах: у м.Ізюм – 23 заклади (у т.ч. - в 9 середніх школах, 10 дошкільних навчальних закладах, 3 позашкільних закладах відділу освіти та одному професійно-технічному ліцею), в Ізюмському районі – 16 ЗОШ; у Борівському районі – 24 заклади (8 - ДНЗ, 13 - ЗОШ, 3 позашкільні заклади), у Барвінківському районі – 4 ДНЗ, у Нововодолазькому районі – 3 НВК (Нововодолазький НВК (ясла-садок) «Казка», (ясла-садок) «Малятко», (ясла-садок) «Барвінок»), у Дергачівському районі – 2 ДНЗ, у Вовчанському районі – Петропавлівський НВК, у Печенізькому районі – 2 НВК (дошкільні підрозділи), у Красноградському районі – 1 НВК (дошкільний підрозділ).