Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські фігуристи перемогли на чемпіонаті України

Харківські фігуристи перемогли на чемпіонаті України

В Києві відбувся юніорський чемпіонат України з фігурного катання, на якому спортсмени Харківської області завоювали «золото» та дві «бронзи».

Чемпіонат зібрав найсильніших юніорів країни, а на кону змагань, крім чемпіонського титулу, були також путівки на юніорський чемпіонат світу, який у березні цього року пройде в угорському місті Дебрецен.

В змаганнях танцювальних пар не було рівних харківському дуету Анжеліки Юрченко та Володимира Бєлікова. За результатами короткої та довільної програми юні фігуристи отримали від суддів 137.30 бала та на 10 балів випередили найближчих конкурентів - киян Марію Голубцову і Кирила Білоброва.

Третє місце в цьому виді програми також завоювали харків'яни Дар'я Попова і Володимир Накісько. Їх результат був 118.12 бала.

Ще одна «бронза» була на рахунку спортивної пари Анастасії Побіженко та Дмитра Шарпара. Харків'яни за сумою двох програм набрали 80.99 бала. Перше і друге місце розділили між собою дніпропетровські фігуристи.

А ось в одиночному катанні зачепитися за медалі харків'янам не вдалося. Кращі результати показали Ілля Охріменко - восьме місце - та Аліса Панченко - десяте місце.

Зазначимо, що Анжеліка Юрченко та Володимир Бєліков, а також Анастасія Побіженко і Дмитро Шарпар, представлять Україну на юнацькій Олімпіаді в Ліллехаммері.