Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Колектив 9-го Гарнізонного будинку офіцерів відзначив 65 років з дня заснування установи

Колектив 9-го Гарнізонного будинку офіцерів відзначив 65 років з дня заснування установи

За свою довгу історію цей, один з найбільших військових гарнізонів держави, неодноразово заохочувався за успішну організацію культурно-виховної роботи з військовими та членами їх сімей.

Сьогодні 9-й Гарнізонний будинок офіцерів є основним місцем у Харкові, де проводяться загальногарнізонні урочистості, концерти, конференції, наради керівного складу частин.

«У наших стінах успішно функціонує 10 гуртків художнього, естетичного та фізичного розвитку, які відвідують понад 320 дітей військовослужбовців. Також ми постійно організовуємо різного роду концертні чи розважальні заходи для захисників Вітчизни. Таким чином, наш невеликий колектив робить усе можливе, аби українські воїни та їх рідні змогли добре відпочити чи духовно збагатитися», - зауважив начальник ГБО, соліст гурту «Екіпаж» майор Олександр Дзига.

З нагоди ювілейної дати рішенням командування Харківського гарнізону та керівництва військової установи низку його ветеранів і нинішніх працівників заохочено грамотами чи цінними подарунками.

Довідка. 9-й Гарнізонний будинок офіцерів сформовано 25 січня 1951 року. Першим його начальником став офіцер-фронтовик підполковник Ян Ямпольський. Тоді було закладено унікальні традиції та культуру поведінки працівників, що зберігаються й зараз.

За короткий проміжок часу Будинок офіцерів став провідним культпросвітзакладом Київського військового округу і Збройних Сил в цілому. Тривалий час у його стінах функціонував Народний драматичний театр, аматорська кіностудія «Зірка» та інші творчі об’єднання.

Сьогодні колектив військової установи проводить комплексну виховну та культурно-масову роботу серед воїнів гарнізону.