Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сніг на дорогах регіону прибирають понад 160 одиниць техніки та 315 робочих

Сніг на дорогах регіону прибирають понад 160 одиниць техніки та 315 робочих

Минула доба в області пройшла без надзвичайних ситуацій, повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв.

«За важких погодних умов ніч пройшла нормально, всі роботи служб здійснювались планово. Дороги розчищалися, заторів не було. У Харкові транспорт вийшов на маршрути (особливо опікувались електротранспортом). Рух залізничного транспорту здійснювався за розкладом, аеропорт «Харків» працював згідно з графіком», - розповів про ситуацію в місті та області Володимир Фадєєв.

За інформацією першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергія Пляки, роботи дорожників тривали у звичайному режимі. Проїзд на автомобільних дорогах державного і місцевого значення забезпечено.

За даними на 11:00 20 січня, рух транспорту в регіоні жодного разу не припинявся, заторів на дорогах не зафіксовано. За даними Сергія Пляки, дороги в області вночі розчищали 279 одиниць техніки та 316 робітників служби. За добу використано 86 т чистої солі, 1650 куб.м піщано-сольової суміші. Наразі в роботі задіяно 167 одиниць техніки та 315 фахівців. Проводяться роботи з розчищення проїзної частини, узбіч за допомогою важкої техніки, а саме - автогрейдерів та роторів.

«Через посилення вітру на Дніпропетровському напрямку з’явилися снігові перемети. Через це на двох ділянках автошляху Красноград-Перещепіне - на 40 км (Водолазький район) та 74-76 км (Красноградський район) працював роторний снігозбирач. Поверхню доріг продовжували обробляти піщано-сольовою сумішшю», - доповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області.

Він також зауважив, що згідно з інформацією метеорологів, 21 січня на території Харківської області знову пройдуть снігопади, після чого температура повітря різко знизиться – до мінус 23 градусів.

«Служба готова до складних погодних умов. Мобільні пункти обігріву готові для розвертання в місцях, зазначених ГУ ДСНС України в Харківській області», - підкреслив спеціаліст.