Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Забезпечувати харчування дітей будуть місцеві органи самоврядування

Забезпечувати харчування дітей будуть місцеві органи самоврядування

Кабмін прийняв низку постанов щодо харчування дітей у дошкільних, учнів - у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

Рішенням уряду передбачається, що у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок бюджетних коштів здійснюється харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, а також учнів 1-4 класів з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

При цьому від плати за харчування дітей у дошкільних закладах звільняються як батьки, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї не перевищує рівня прожиткового мінімуму, так і батьки дітей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». 

Органам місцевого самоврядування надано право забезпечувати харчування дітей також інших категорій, передбачивши на це видатки з місцевих бюджетів.

В професійно-технічних навчальних закладах за рахунок бюджетних коштів харчуванням забезпечуються учні з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також дітей-інвалідів/інвалідів І-ІІІ груп та дітей з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Рішення ухвалено з метою приведення у відповідність до норм Закону № 911 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», прийнятого Верховною Радою України 24 грудня 2015 року.