Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Торік в Харківській області ввели в експлуатацію майже 400 тис. кв. м житла

Торік в Харківській області ввели в експлуатацію майже 400 тис. кв. м житла

Про попередні підсумки будівництва житла в області повідомили в Департаменті будівництва та архітектури обласної державної адміністрації.

За інформацією департаменту, в минулому році на Харківщині ввели в експлуатацію 385,3 тис. кв. м житла, що на 37% більше, ніж у 2014 році.

Зокрема, на багатоквартирні житлові будинки приходиться 174,7 тис. кв. м, на індивідуальні житлові будинки – 189,5 тис. кв. м, на об’єкти реконструкції – 21,1 тис. кв. м.

Серед лідерів будівництва житла на території області - ПАТ «Трест «Житлобуд-1», ТДВ «Житлобуд-2», ПАТ «Курязький домобудівельний комплекс».

«Для того, щоб досягти таких високих показників введення в експлуатацію житла, керівництво обласної державної адміністрації ініціювало проведення цілої низки організаційних заходів, які активізували роботу районних та міських робочих груп з цього питання. До роботи долучилися також спеціалісти Державного архітектурно-будівельного контролю, які надавали консультаційну допомогу у заповненні декларацій про готовність об’єктів до експлуатації», - розповіли у Департаменті будівництва та архітектури.

Сьогодні обласна державна адміністрація разом з асоціацією «Регіональне будівництво», департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області та забудовниками вже проводить роботу щодо формування графіка вводу об’єктів житла у 2016 році.