Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера попросили допомогти з оформленням земельних ділянок

Марка Беккера попросили допомогти з оформленням земельних ділянок

20 січня заступник голови обласної державної адміністрації провів особистий прийом громадян.

Мешканці Харкова та області зверталися до заступника голови ХОДА з питань земельного характеру.

Так, харків'янин, який представляє садове товариство, звернувся з питання незаконної, на думку учасників кооперативу, приватизації землі. За словами чоловіка, один з членів кооперативу приватизував частину ділянок таємно і з порушенням законодавства. Марк Беккер зазначив, що у випадку, якщо претензії справедливі, скасувати рішення про приватизацію може тільки суд. Він порекомендував членам садового кооперативу звернутися до відповідних органів, пообіцявши, зі свого боку, вжити заходів, які відносяться до компетенції облдержадміністрації згідно з чинним законодавством.

Допомогти з виділенням ділянки із земель державної власності попросив мешканець Зміївського району. Він розповів про те, що у нього є ділянка розміром 10 соток, поруч з якою він розчистив ділянку, де було сміттєзвалище, висадив там дерева. Він захотів отримати цю ділянку в користування, але одні служби дають інформацію про те, що ця земля - сільськогосподарського призначення, інші фахівці відносять її до земель водного фонду, які не можна передавати в користування. Заступник голови ХОДА пообіцяв розібратися в цьому питанні і дати заявнику відповідні рекомендації.

Допомогти в оформленні земельної ділянки також попросила мешканка Малої Рогані. Для того, щоб привести документи на землю у відповідність із законодавством, за послуги відповідальних служб їй потрібно заплатити більше 2500 грн. Марк Беккер пообіцяв вивчити можливі варіанти і допомогти жінці вирішити її питання з мінімальними витратами.

З питання незаконного використання присадибної ділянки звернувся на прийомі мешканець селища Бабаї. За його словами, сусіди по ділянці чистять сніг на своїй території, а також на дахах теплиць, і скидають його на ділянку заявника. Заступник голови ХОДА порекомендував чоловікові звертатися з цього питання до районного відділення поліції.

Всі, хто прийшов на прийом громадян Марка Беккера, за потребою, отримали консультації керівників профільних департаментів ХОДА.